Wandel4daagse Luxemburg

————————————————————————————————————————-

De routes van de Wandel4daagse Luxemburg lopen grotendeels over de Mullerthal Trail in Luxemburgs ‘Petite Suisse (Klein Zwitserland). Dit gebied wordt zo genoemd, vanwege de talrijke zandstenen rotsformaties die je er vindt.

Je wandelt door de fraaie bossen rondom het plateau van Beaufort, Consdorf, Berdorf en Bollendorf, door het befaamde Müllerthal en langs de Schiessentumpel (watervalletje). Maar ook door gedeelten van de Süd Eifel aan de andere kant van grensrivier Der Sauer, o.a. langs de Türkenkopf en door de Teufelsschlucht. Veel van deze eeuwenoude wandelroutes stammen uit de Romeinse tijd!

evenementen luxemburg 1

De start is elke dag vanuit het prachtige, moderne Centre Culturel ‘A Schmadds’ (smidse) in Berdorf. Je kunt kiezen uit 5 gemarkeerde afstanden. De 5-10-15-20 en 25km. De 35 en 50km kun je op GPS lopen. Op de 4e dag word je na je wandeling ontvangen door een muziekorkest, ’s avonds gevolgd door een onvervalste ‘Bayerische’ avond met diner.

De Wandel4daagse Luxemburg wordt in 2020 voor de 5e keer georganiseerd, van woensdag 29 april t/m zaterdag 2 mei (tussen koningsdag en dodenherdenking). Er kunnen 1.000 deelnemers meedoen.

Informatie en inschrijven voor de Vierdaagse Luxemburg: ga naar de website.

De Sportwandelschool organiseert i.s.m. ZDS-reizen van dinsdag 28 april t/m zondag 3 mei een 6-daagse busreis naar deze Luxemburgse Vierdaagse. Handig want zo is vervoer en hotel in ieder geval geregeld. Meer informatie over deze busreis vind je HIER.

 Direct naar de inschrijf module:   Inschrijven.nl

 

De wandel4daagse Luxemburg wordt weer in 2020 georganiseerd. De toegangswegen naar Berdorf zijn gerepareerd. De wandelpaden zijn voor 99 % in orde.

De voorbereidingen zijn van start gegaan om de wandel4daagse Luxemburg In 2020 weer op de kaart te zetten. De datum is vastgelegd en het prachtige Centre Culturele staat weer tot onze beschikking als start- en finish locatie.

Van woensdag 29 april t/m zaterdag 2 mei 2020.
Dus in de mei vakantie. (Na koningdag 27 april en voor 4 mei)De busreizen zijn van dinsdag 28 april t/m zondag 3 mei 2020.

Je kunt je nu inschrijven voor de vijfde editie. De inschrijving voor de Wandel4daagse Luxemburg 2020 is geopend tot en met 15 april 2020. Wacht niet te lang, want er is een limiet van maximaal 1000 deelnemers. U kunt kiezen uit 5 afstanden. 5km / 10km / 15km / 20km /25km. Snel Inschrijven.nl

———————————————

Rondom Berdorf gelegen in Petite Suisse, zijn de wandelroutes uitgezet. U wandelt 4 dagen door de natuurgebieden van de Sud Eifel in Duitsland en Klein Zwitserland in Luxemburg. Bekende toeristische trekpleisters zoals de Irreler Wasserfalle en de Mullerthal Trail. Het bekendste ‘watervalletje’ van Luxemburg, de Schiessentumple is in de routes opgenomen.

U kunt ook zelf de reis organiseren. Voor een betaalbare camping gaat u naar Belle Vue 2000 – www.campingbelle-vue2000.com. Belle Vue 2000 ligt slechts op 300 meter afstand van de start- en finishlocatie. U krijgt 10% korting wanneer u aan de Wandel4daagse meedoet.

Of u boekt een hotel. Hotels in Berdorf zijn. Hotel Kinnen – Hotel Scharff – Hotel Heissbich – Hotel Perekop, allemaal in Berdorf.

6-daagse Busreis. Vanaf € 395,oo pp. – (€ 425,00 – € 495,00)
In samen werking met ZDS-reizen uit Zoetermeer, organiseert de Sportwandelschool een 6 daagse busreis naar Luxemburg om wandelaars uit Nederland in staat te stellen aan de wandel4daagse in Luxemburg mee te kunnen doen.
De Touringcar heeft als opstapplaats: Hoorn – Amsterdam – Haarlem – Zoetermeer – Rotterdam – Utrecht – Den Bosch – Eindhoven – Maastricht.  Bij voldoende deelname zal er een bus rijden via Nijmegen.

Dinsdag 28 april 2020
Vanaf 07.00 uur. Heenreis naar Luxemburg.
Om 15.00 uur. Bezoek aan startlocatie. U kunt met uw inschrijfbewijs (e-mail) en de 1e route ophalen.

Woensdag
1e Dag Wandel4daagse Luxemburg. Richting Irrel.
Donderdag
2e Dag Wandel4daagse Luxemburg. Richting Mullerthal.
Vrijdag
3e Dag Wandel4daagse Luxemburg. Richting Bollendorf.
Zaterdag
4e Dag Wandel4daagse Luxemburg. Richting Beaufort

Blarenbal – Beierse Avond (Diner + Blaaskapel met Beierse muziek)

Zondag
10.00 uur terugreis naar Nederland.

Prijs
Elk Hotel heeft zijn eigen prijs. De goedkoopste ligt op € 395,00.
Inclusief: 5x logies op basis van Half Pension. (Ontbijt en diner).
Heen- en terugreis Nederland – Luxemburg. En de transfers.
Toeslag 1p.kamer € 75,00 p.p. Beperkt mogelijk.
Exclusief: inschrijving voor de wandel4daagse Luxemburg

In samenwerking met ZDS-reizen worden deze reizen uitgevoerd. Boeken kan per 1-7-2019 op www.w4dlux.nl

Foto’s staan in onderstaand album: https://myalbum.com/album/AIORzLzeop28

een impressie van Petite Suisse door Christian Kieffer