Hoornse Steegjes & Gloppen Wandeling met Kerstbrunch

Arminiaanse Glop, Schoolsteeg en het Munnickenveld

Hoorn – zondag 17 december 2017

Gezellig met elkaar aan de Kerstbrunch.

Maar eerst een sportieve “Steegjes en Gloppen Stadswandeling” door de oude haven.

Op zondag 17 december organiseert Harry Vlaar voor de Sportwandelschool in samenwerking met  een prachtige stadswandeling door Hoorn. Het thema van de wandeling is Steegjes en Gloppen van Hoorn.  Voor dit jaar heeft Harry weer speciale steegjes en gloppen op het programma staan. We zijn benieuwd.

Stadsgids

Harry Vlaar, trainer en wandelbegeleider bij de Sportwandelschool heeft in het havenkwartier en het centrum van Hoorn een wandeling van zo’n kleine 6 km samengesteld, die door alle stegen en gloppen gaat en weet hoe een steegje aan z’n naam gekomen is. Hij loopt deze wandeling met groepen die kennis willen maken met de geschiedenis van Hoorn, maar ook lekker willen doorstappen. Heel anders dus als de reguliere stadswandelingen. Kijk maar eens op zijn website www.harryv.nl Op elk moment van de wandeling kunt u stoppen en zo de lengte wandeling zelf bepalen. Het station of de auto-parkeerplaats of een restaurant is dan nooit verder dan een paar honderd meter.

Datum:  Zondag 17 december.

Routes: Route 6 kilometer. (Tijdsduur 1,5 uur)

Startlocatie en starttijd

Bij de Oosterpoort in Hoorn start de stadswandeling om 10.00 uur.
Vrij parkeren op de Schellinkhouterdijk vlakbij de Oosterpoort of op de Parkeerplaats de Nieuwe Wal.

Vanaf A7 neem de rondweg langs Hoorn. Onderdoor spoorwegviaduct en dan rechtsaf richting centrum.
Of vanuit Enkhuizen N 506 na industrieterrein HN 80 linksaf richting centrum.
Op rotonde rechtdoor en dan links aanhouden. De Schellinkhouterdijk begint op het hoogste punt vlak voor bomen en bebouwing.
Met de trein; op station Hoorn links en dan 1,5 km langs het water van de singel. Aan het einde staat de Oosterpoort.

Tom Tom
Adres: Parkeerplaats de Nieuwe Wal 2, 1621 MB Hoorn (in het Julianapark.

€ 20,00 voor de Kerstbrunch incl. de Stegen en Gloppenwandeling. (voor leden)
€ 22,50 voor de Kerstbrunch incl. de Stegen en Gloppenwandeling. (voor niet leden) maximaal 30 deelnemers.

Aanmelden en betaling
Om deel te nemen dient u een aanmeldformulier in te vullen en de betaling gaat vooraf.
Na inschrijving bij de start kost u € 2,50 extra. Kinderen vanaf 12 tot 17 jaar (t/m 16 jaar) betalen € 2,50 per persoon.

Organisator Stichting Sportwandelschool Hoorn/West-Friesland in samenwerking met Harry Vlaar.

Openbaar Vervoer
Via internet www.ov9292.nl is uw reisoverzicht het snelst te verkrijgen en is het “up to date”.
Vul in: Treinstation Hoorn Centraal.

Download hier het aanmeldformulier.
lukt dit niet vraag het dan aan per E-mail: info@sportwandelschool.nl
of pel telefoon: 0229-239447 (kantooruren a.u.b.)