Uit de Wandelgangen

beweeg mee


De laatste nieuwtjes (twee)
Harry Vlaar  –  Groot Frieslandpad
Piet van der Meijde  –  schema 2 uurwandeling.

——————————————————————————————————–

Harrie Vlaar  –  Groot Frieslandpad

Dag allemaal,
Een nieuw project in eerste instantie voor de leden van de Vrijdagwandelgroep van de Sportwandelschool en nu ook voor anderen die belangstelling hebben.
Wat is het geval; vorige jaar is de route van het Groot Frieslandpad vastgesteld en zijn de markeringen hiervoor aangebracht. Een nieuw langeafstandspad die van Bergen aan Zee tot aan Leer in Duitsland loopt en zo’n 320 km lang is.

Route Groot Frieslandpad
In Noord-Holland van Bergen aan Zee naar Schoorl, naar Dirkshorn, naar Nieuwe Niedorp, naar Aartswoud, naar Medemblik, naar Enkhuizen en dan met de boot naar Stavoren, naar Hindelopen, naar Workum en zo verder naar Sneek, door de Friese wouden naar Veendam en uiteindelijk Leer in Duitsland.
Sita en ik hebben een paar weken geleden het deel van Stavoren naar Ijlst/Sneek gelopen en vonden het buitengewoon mooi. Over dijken en dijkjes, voetpaden, boerengrasland en door oude terpdorpjes. Omdat het zo verrassend mooi was hebben we besloten om de gehele route van dit Groot Frieslandpad met een groep van wandelliefhebbers te lopen die deze route ook willen lopen. Natuurlijk kan dat niet in één keer maar verdeeld over een langere periode kan het weer wel en met een (grote) groep is het vervoer ook goed te regelen.
Start in Oktober
Concreet betekent dit het volgende; op alle (5) zondagen in oktober lopen we de eerste 5 stukken van het Groot Frieslandpad vanaf Bergen aan Zee tot aan Aartswoud of Medemblik. De dagafstand is zo’n 13 km. Als er voldoende belangstelling is kunnen we een bus huren die – als er tenminste 25 deelnemers zijn – dan ongeveer 10 euro per persoon kost. Met een eigen lunchpakket en een koffie vooraf ben je dan voor (ongeveer) 13 euro uit en thuis (in Hoorn).
Friesland…
Eenmaal in Friesland/Drenthe/Groningen zullen het 3 dagen worden (volgend jaar) met verblijf in een ……(weet ik nog niet). Ik heb de hele route op www.afstandmeten.nl gezet die je – bijvoorbeeld het eerste stuk –  kan vinden onder zoekterm Groot Frieslandpad 1 (23) Lang niet alles van de route is geasfalteerd of verhard want er zijn ook stukken bij die over dijkjes lopen en boerenland en dat betekent; grasland en na regen wordt dat nat grasland. Als er een paar dagen van te voren (van de desbetreffende zondag in oktober) heel slecht weer voorspeld wordt dan vervalt die zondag en wordt de route de daarop volgende zondag gelopen.

Wil je deelnemen voor alle of voor bepaalde zondagen; geef je dan op bij mij.
Ik ben benieuwd of dit een project wordt in uitvoering.

Met vriendelijke groeten Harry Vlaar
(stadgids in Hoorn)

aavlaar@kpnmail.nl
06 23 4880 79

————————————————————————————–

Piet van der Meijde  –  Rooster van 2 uurloop
September en vierde kwartaal 2017.

Streekbos.
Bijgaand het wandelschema voor de 2 uurloop voor september en het het vierde kwartaal van 2017. Zoals uit het rooster blijkt, wandelen we de ene week  vanuit het Streekbos en de andere week ergens in Oostelijk Westfriesland. Zeg maar de driehoek Enkhuizen – Hoorn – Medemblik.
Route.
De route is afhankelijk van het weer en als we ergens in Oostelijk Westfriesland wandelen, laat  ik meestal 1 of 2 dagen van te voren, via de mail, weten waar we heengaan. In de mail die ik dan stuur staat een hyperlink naar de route, de plaats van vertrek en de vertrektijd.
Verzamelen.
Het verzamelpunt is de parkeerplaats bij het Streekbos en de aanvangstijd / vertrektijd is 9.00 uur, dus onafhankelijk  wat we doen.
Contact.
Gaan we in de regio Oostelijk Westfriesland wandelen en ga je op eigen gelegenheid naar het vertrekpunt,  laat het dan even weten en geef dan ook je telefoonnummer door ( gaarne per mail). Dit in verband met e.v.t. te slecht weer op de woensdagmorgen of als je zelf even verlaat bent. (voorkomt onnodig wachten op het startpunt als het onverhoeds niet doorgaat).

Piet van der Meijde
Mobiel: 06-24 609 902
E-mail: pvandermeijde@quicknet.nl 

Ben ik een keer verhinderd dan is Nel mijn vervanger.
Telefoonnummer Nel: 06-36 54 06 79 en e-mail: neljonk@ziggo.nl

13 september: Wandeling startpunt  het Streekbos – Nel
20 september: Wandeling in de regio Oost Westfriesland – Piet
27 september: Wandeling startpunt  het Streekbos – Piet
4 oktober: Wandeling in de regio Oostelijk Westfriesland – Piet
11 oktober: Wandeling startpunt  het Streekbos – Piet
18 oktober: Wandeling in de regio Oostelijk Westfriesland
19 oktober: Deelname aan de 1e Wandel4daagse “Schoorlse duinen”.

Vanuit het Dorpscentrum De Blinkerd te Schoorl (nieuwe routes) In plaats van in voorgaande jaren herfst5daagse , waar we al meerdere keren aan hebben meegedaan –  Piet

25 oktober: Wandeling startpunt  het Streekbos Piet van der Meijde       (pvandermeijde@quicknet.nl)

——————————————————————————————————————


Reskin helpt wandelaars om een geïrriteerde huid op vervelende plekken te voorkomen!
 

* Wandelaars met wat forsere bovenbenen kennen het allemaal. Met warm weer krijg je al snel aan de binnenkant van je bovenbenen een zeer geïrriteerde en pijnlijke huid waardoor je geneigd bent je benen iets te spreiden om wrijving tijdens het lopen te voorkomen. Veel wandelaars hebben dan ook standaard vaseline bij zich om deze pijn tijdens het lopen een beetje te verzachten. Met  de body patch van reskin is dit alles overbodig! Je knipt voor de binnenkant van je bovenbenen 2 stukjes op maat en plakt deze op een schone en droge huid en je zult zien dat er daar geen pijnlijke plekken meer ontstaan. Ruud Hollering uit het Gelderse Gorssel hierover: “ik heb zeker 4 keer een vierdaagse gelopen met een zwaar geïrriteerde huid en dus veel pijn aan de binnenkant van mijn bovenbenen. Uiteraard volgde ik ook de tips van de ervaren vierdaagse lopers om deze plekken ook vooraf met vaseline in te smeren. Een heel gedoe met dat vette spul dat wel wat verlichting geeft maar geen afdoende oplossing is. Reden waarom ik op internet bleef zoeken naar een betere oplossing. Gelukkig bleek die er te zijn. Ik gebruik nu al een paar jaren achtereen de body patch en heb nooit geen last meer gehad van een geïrriteerde huid.

Wat mij betreft een superoplossing die ik iedereen kan aanraden” aldus Ruud”

* Ook de mannelijke wandelaars overkomt het wel dat je een flinke wandeling maakt en dat je shirt over je tepels schuurt met pijnlijke plekken tot gevolg. Ook hiervoor biedt Reskin met de Breast patch de oplossing. 

* En last but not least, verschillende wandelaren hebben te maken met blaren en pijnlijke plekken op de hiel van de voet, en niet te vergeten de dames met de extra wrijving in de schoen als gevolg van de hamerteen. Voor deze lopers biedt de Feet patch van Reskin een uitstekende oplossing. 

Kortom, een setje met Reskin pleisters mag niet in de rugzak van de wandelaar ontbreken.