Wandelend op Gewicht

Logo Via VitaalProject:       Wandelend op Gewicht.
Waar:          In de parken van Hoorn.
Voor wie:    Mensen die willen afvallen.
Aantal :       Maximaal 15 deelnemers

Voorbereidingsperiode:
Start op 7 januari tot 11 februari met rustige wandeltrainingen.
Op maandag 29 januari 19.00 uur: Informatie avond JUVO

Uitbreiding op in februari:
Bijeenkomsten over Gezond Eten, voor de wandeltraining op maandagavond of dinsdagavond.

Uitbreiding in maart: Mindfulness Wandelen met Cognitieve Fitness en andere inspirerende items van mentale aard.

Duur Cursus
De cursus Wandelend op gewicht duurt 1 jaar. De reden hiervoor is eenvoudig uit te leggen. Om voor eens en altijd over te gaan op een gezonde leefstijl heb je tijd en ruimte nodig.

De totale kosten bedragen € 540,00 voor een heel jaar.
Betaling van € 135,00 per kwartaal.
Bij de cursus is het volgende inbegrepen:
inschrijvingskosten + het lidmaatschap bij de Sportwandelschool voor een jaar.
Voor de bijeenkomsten (na 10 februari), die vóór het wandeluur  plaatsvinden.
De hand-outs met de werkwijze, recepten en voedingsadviezen.
Een bus JUVO naar keuze.
Docenten: Mindfull Wandelen, voedingsdeskundige en JUVO management.

Start in Hoorn op 14 januari.
Deze wandeltrainingen vinden plaats op maandagavond, dinsdagavond om 19,30 uur. Op donderdag 10.00 uur. Vrijdag 09.30 uur en Zondag om 10.00 uur. Locaties staan op het rooster onder Sportief Wandelen.

De training duurt ongeveer een uur en er wordt gewandeld in een rustig basis tempo. Er is op hetzelfde uur altijd een snellere wandelgroep, waarbij je kan instromen. Je wandelt dan 5-6 km per uur.

Download hier het aanmeldformulier

Wandel je Slank
Wandelend op Gewicht is een programma, dat verantwoord bewegen met een gezonde voedingspatroon combineert. De Sportwandelschool start pas na de feestdagen en de jaarwisseling. Na vier weken wordt het thema uitgebreid met het voedingsprogramma. In de loop van de maand maart komen er extra trainingselementen bij, zoals mindfull wandelen en cognitieve fitness.
Voor mensen die met een overgewicht kampen en hun gewicht willen reduceren is dit een uitgelezen kans om via dit programma de knop voor eens en altijd te willen omzetten.

Wandel je gezond

De beste en effectiefste manier om de gezondheid te stimuleren, is lid worden van een wandelclub, lijkt een nieuwe studie in het British Journal of Sports Medicine te suggereren. Wandelen in groepsverband leidt tot een daling van bloeddruk, hartslag in rust, lichaamsvet en cholesterol. Ook hebben wandelaars een betere longfunctie en voelen ze zich lichamelijk fitter en zijn minder gedeprimeerd dan toen de wandelschoenen nog in de meterkast stonden.

De sleutel tot succes

In de 20 jaar dat de sportwandelschool trainingen sportief wandelen verzorgd, zijn er heel wat deelnemers, die binnen 3 maanden hun gewicht met 5 a 10 % zagen afnemen. Zij verbeterden hun fitheid zodanig, dat zij zich een stuk vitaler voelen en minder snel moe zijn. Met de huidige nieuwe inzichten leer je bewust te kijken naar het eigen leefpatroon (eten en bewegen). Dit is de sleutel tot succes!

Verandering

Wil je dus blijvend resultaat dan is het belangrijk je levenspatroon blijvend aan te passen. We spreken niet meer van een dieet. De deelnemers zullen een jaar lang begeleid worden door ervaren wandeltrainers. Wanneer deze methode je aanspreekt en je wilt ervoor gaan, geef je dan op voor één van je eerste trainingen. Tip: Kom op de fiets en laat de auto staan.

Download hier het aanmeldformulier

Heeft u vragen. Stel ze per E-mail: info@sportwandelschool.nl.

2016 Logo Juvo met www

op de pagina in het linker menu meer informatie over JUVO