Wintersport 2017

wintersport

 

Wintersport in Tirol (40+)

De Sportwandelschool roept 40 plussers op om zich aan te melden voor de Wintersportreis naar Tirol. Een ideaal gebied met veel zonuren, om alle vormen van wintersport te beoefenen. Waar de één gaat skiën gaat de ander lekker winterwandelen, langlaufen of nordic walken.  Ideaal voor partners met verschillende interesses. Een 10 daagse Busreis naar Tirol.

Reisdata: 02 t/m 11 februari 201
10 daagse Wintersportreis naar Scharnits  in Tirol (10 km van Seefeld)
Hotel Risserhof

Prijs € 595,00 op basis van Logies & Half Pension
Prijs € 75,00 Toeslag 1-persoonskamer

Inclusief:  – Extra ontbijt bij aankomst en een extra dîner voor vertrek.
– Alle busvervoer van de opstapplaatsen in Nederland naar de vakantiebestemming in Oostenrijk met         de dagelijkse transfers.
– Begeleiding tijdens de activiteiten langlaufen, skiën en winterwandelen

Exclusief: Annulering- en reisverzekeringen.

Programma
Iedere dag wordt er de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan:
Winterwandelen, Nordic Walking, Langlaufen en Skiën. Niets moet alles mag……
Bij veel verse sneeuwval wordt er minimaal 1x Sneeuwschoenwandelen in het programma ingepast.

Begeleiding
Tijdens deze reis wordt u begeleidt door 3 begeleiders/sters. Een voor de dagelijkse activiteit Winterwandelen, een voor Langlaufen en een voor het Skiën.

Winterwandelen & Nordic Walking
Er zijn goed onderhouden aangestampte sneeuwwandelpaden, waar met normale sportwandelschoenen op kan worden gewandeld. De Sportwandelschool heeft Yak-Trax mee (€ 20,00 per paar) voor onder de schoenen tegen het uitglijden. De meeste hebben ze al. Tevens heeft de sportwandelschool voldoende wandelstokken mee. (Nordic Walking poles)

Langlaufen
In en rondom  Scharnits en Seefeld (in Tirol) zijn prima onderhouden langlauf-loipes. Er ligt een netwerk van meer dan 200 km. Voor iedere dag is wel een andere route. Er zijn twee technieken de klassieke langlauftechniek en de Langlauf schaatstechniek. De beweging van het langlaufen is snel geleerd. Alleen wanneer je sneller wilt langlaufen zal je flink moeten oefenen, omdat de coördinatie en de conditie een rol gaat spelen. Voor de eerste volle dag staat een korte cursus Langlaufen gepland in het oefenstadion in Scharnits/Seefeld.

Skiën
Voor de skiërs onder ons zijn er ook mogelijkheden om aan hun trekken te komen. Er zijn prima Skipistes in Scharnits/Seefeld. Het is absoluut noodzakelijk om al enige jaren ski-ervaring te hebben om deel te nemen aan de door ons begeleide skitochten. Er wordt beslist geen skiles gegeven. Beginnende skiërs kunnen naar de skischool.

Wellness
Zin om eens lekker te ontspannen in de Sauna met een welverdiende massage en een heerlijke beauty behandeling? Je voelt je als herboren. Naast de wandelingen in de frisse natuur en lekker dineren maakt deze wellness jouw wintersportvakantie compleet!

Accommodatie: Het Hotel beschikt over een gratis WILAN-Internettoegang.

Heenreis:
Op vrijdagavond vertrekt u per Royal Class Touringcar.
18.00 uur: P. IJsbaan/Sporthal de Sluis, Sluisweg 1, Hoogkarspel
18.15 uur: Voorkant NS-station Centrum Hoorn.
19.00 uur: Sloterdijk Radarweg A’dam.
Andere opstapplaatsen buiten N-H, zoals Utrecht zie aanmeldformulier.
Aankomst:
Op zaterdagmorgen tussen 7.00 – 09.00 uur komen wij aan in ons Hotel, waar we eerst genieten van een ontbijt en daarna de kamers inrichten. ’s Middags verkennen van de omgeving en het eventueel huren van de skies of langlauflatten.
Terugreis:
Op Zaterdagavond tussen 18.00 – 19.00 uur na de warme maaltijd stappen  we de bus in  en zijn op zondag voor 12.00 uur weer terug in Nederland. Op de vertrekdag zijn er geen transfers met de touringcar mogelijk. Dit in verband met de rijtijdenwet, waaraan de chauffeur zich dient te houden.

Meld je aan door het aanmeldformulier in te vullen.

 Aanmelding
Aanmelden kan door het aanmeldformulier te downloaden en op te sturen naar Stichting Sportwandelschool Hoorn/West-Friesland.