10 daagse Wintersport

wintersport


Wintersport in Tirol (40-55+)

De Sportwandelschool roept 40 plussers op om zich aan te melden voor de Wintersportreis naar Tirol. Een ideaal gebied met veel zonuren, om alle vormen van wintersport te beoefenen. Waar de één gaat skiën gaat de ander lekker winterwandelen, langlaufen of nordic walken.  Ideaal voor partners met verschillende interesses. Een 10 daagse Busreis naar Eben am Achensee in  Tirol.

Reisgegevens

Data: Vrijdag 1 t/m zondag 10 februari 2019
Reissom: € 595,- op basis van Logies & Half Pension.
Toeslag: 1 persoons kamer € 105,-
Inbegrepen: Reisleiding: Begeleiding van de Sportwandelschool/ZDS-reizen
Begeleiding tijdens de activiteit langlaufen, nordic walking en winterwandelen.
Skiers gaan wanneer gewenst samen naar de pistes. Excursie naar grote Stad.
Transport per touringcar van ZDS-reizen.
Ontbijt bij aankomst en diner voor het vertrek naar Nederland.
Hotel Rotspitz 10 daagse Wintersportreis naar Achensee
Niet inbegrepen: Alle verzekeringen (annuleringsverzekering, reisverzekering) en kosten voor langlauf- en skimateriaal en de huur voor de activiteit: Schnee-Schuh-Wanderung. (€ 25,00)

Programma
Iedere dag wordt er de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan:
Winterwandelen, Nordic Walking, Langlaufen en Skiën. Niets moet alles mag……
Bij veel verse sneeuwval wordt er minimaal 1x Sneeuwschoenwandelen ingepast.

Begeleiding
Tijdens deze reis wordt u begeleidt door 2/3 begeleiders/sters. Een voor de dagelijkse activiteit Wandelen, een voor Langlaufen en een voor het Skiën.

Winterwandelen & Nordic Walking
Er zijn goed onderhouden aangestampte sneeuwwandelpaden, waar met normale sportwandelschoenen op kan worden gewandeld. De Sportwandelschool heeft Yak-Trax mee (€ 20,00 per paar) voor onder de schoenen tegen het uitglijden. De meeste hebben ze al. Tevens heeft de sportwandelschool voldoende wandelstokken mee. (Nordic Walking poles)

Langlaufen
In en rondom de Achensee bijvoorbeeld bij Pertisau zijn prima onderhouden langlauf-loipes. Er ligt een netwerk van meer dan 150 km. Voor iedere dag is wel een andere route. Er zijn twee technieken de klassieke langlauftechniek en de Langlauf schaatstechniek. De beweging van het langlaufen is snel geleerd. Alleen wanneer je sneller wilt langlaufen zal je flink moeten oefenen, omdat de coördinatie en de conditie een rol gaat spelen. Voor wie wil langlaufen staat er de eerste dag een korte cursus Langlaufen gepland.

Skiën
Voor de skiërs onder ons zijn er ook mogelijkheden om aan hun trekken te komen. Er is een prima Skipiste in Pertisau. Het is absoluut noodzakelijk om al enige jaren ski-ervaring te hebben om deel te nemen aan de door ons begeleide skitochten. Er wordt beslist geen skiles gegeven. Beginnende skiërs kunnen eerst naar de skischool gaan.

Accommodatie: Het Hotel beschikt over een gratis WILAN-Internettoegang.  Dus neem je I-pad en/of mobiele telefoon mee.

Heenreis: (Richttijd)
Op vrijdagavond vertrekt u per Touringcar.
18.00 uur: Voorkant NS-station, centrum Hoorn.
18.30 uur: NS-station Sloterdijk, radarweg in Amsterdam.
19.00 uur: P+R Westrave Griffioenlaan in Utrecht.
Andere opstapplaatsen buiten N-H, zie aanmeldformulier.

Aankomst:
Op zaterdagmorgen tussen 7.00 – 09.00 uur komen wij aan in ons Hotel, waar we eerst genieten van een ontbijt en daarna de kamers inrichten. ’s Middags verkennen van de omgeving en het eventueel huren van de skies of langlauflatten.

Terugreis:
Op Zaterdagavond tussen 17.00 – 18.00 uur na de warme maaltijd stappen we de bus in en zijn op zondag voor 12.00 uur weer terug in Nederland. Op de vertrekdag (zaterdag) zijn er geen transfers met de touringcar mogelijk. Dit in verband met de rijtijdenwet, waaraan de chauffeur zich dient te houden.

Meld je aan door het aanmeldformulier in te vullen.

Aanmelding
Aanmelden kan door het aanmeldformulier te downloaden en op te sturen naar Stichting Sportwandelschool Hoorn/West-Friesland.

wintersport 1 DSC00804 ARRESLEE