10 daagse Wintersport

 8-12-2019 Vervelende bericht Wintersport 2020

 

Beste wintersporters, beste mensen, 

Tot mijn spijt heb ik de wintersportreis 2020 moeten annuleren.
Wegens tekort aanmeldingen (12)  is het niet haalbaar om deze reis door te laten gaan.
Na 20 jaren is het niet gelukt maar…..U heeft nu nog wel voldoende tijd om een andere (wintersport) reis te boeken.

Nogmaals…erg jammer. Jarenlang veel plezier gehad.

Jan Tonneman, Voorzitter

Stichting Sportwandelschool Hoorn / Westfriesland

 

Wintersport in Zell am See / Kaprun

Winterwandelen -Langlaufen – Skien

De Sportwandelschool roept 40 plussers op om zich aan te melden voor de Wintersportreis naar Tirol. Een ideaal gebied met veel zonuren, om alle vormen van wintersport te beoefenen. Waar de één gaat skiën gaat de ander lekker winterwandelen, langlaufen of nordic walken.  Ideaal voor partners met verschillende interesses. Een 10 daagse Busreis naar Zell am See / Kaprun.

Reisgegevens

Data: Vrijdag 31 Jan. t/m zondag 09 februari 2020
Reissom: € 625,- op basis van Logies & Half Pension.
Toeslag: 1 persoons kamer € 115,-
Inbegrepen: Reisleiding: Begeleiding van de Sportwandelschool/ZDS-reizen
Begeleiding tijdens de activiteit langlaufen, nordic walking en winterwandelen.
Skiers gaan wanneer gewenst samen naar de pistes.  Transport per touringcar van ZDS-reizen. Ontbijt bij aankomst en diner voor het vertrek naar Nederland.
Hotel in Zell am See
Niet inbegrepen: Alle verzekeringen (annuleringsverzekering, reisverzekering) en kosten voor langlauf- en skimateriaal en de huur voor de activiteit: Schnee-Schuh-Wanderung. (€ 30,00)

Programma
Iedere dag wordt er de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan:
Winterwandelen en Nordic Walking in the Snow, Langlaufen en Skiën. Niets moet alles mag……
Bij veel verse sneeuwval wordt er minimaal 1x Sneeuwschoenwandelen ingepast.

Begeleiding
Tijdens deze reis zijn er 3 begeleiders/sters mee. Een voor de dagelijkse activiteit Wandelen, een voor Langlaufen en een voor het Skiën.

Winterwandelen & Nordic Walking
Er zijn goed onderhouden aangestampte sneeuwwandelpaden, waar met normale sportwandelschoenen op kan worden gewandeld. De Sportwandelschool heeft Yak-Trax mee (€ 20,00 per paar) voor onder de schoenen tegen het uitglijden. De meeste hebben ze al. Tevens heeft de sportwandelschool voldoende wandelstokken mee. (Nordic Walking poles)

Langlaufen
In en rondom de See van Zell am See, zijn prima onderhouden langlauf-loipes. Er ligt een netwerk van meer dan 180 km. Voor iedere dag is wel een andere route. Er zijn twee technieken de klassieke langlauftechniek en de Langlauf schaatstechniek. De beweging van het langlaufen is snel geleerd. Alleen wanneer je sneller wilt langlaufen zal je flink moeten oefenen, omdat de coördinatie en de conditie een rol gaat spelen. Voor wie wil langlaufen staat er de eerste dag een korte cursus Langlaufen gepland.

Skiën
Voor de skiërs onder ons zijn er ook mogelijkheden om aan hun trekken te komen. Er is een prima skigebied in Kaprun. Het is absoluut noodzakelijk om al enige jaren ski-ervaring te hebben om deel te nemen aan de door ons begeleide skitochten. Er wordt beslist geen skiles gegeven. Beginnende skiërs kunnen eerst naar de skischool gaan en later in de week met de groep meeskien.

Accommodatie: Het Hotel beschikt over een gratis WILAN-Internettoegang.  Dus neem je I-pad en/of mobiele telefoon mee.

Heenreis:
Op vrijdagavond vertrekt u per Touringcar.
18.00 uur: Voorkant NS-station, centrum Hoorn.
18.30 uur: NS-station Sloterdijk, radarweg in Amsterdam.
19.00 uur: P+R Westrave Griffioenlaan in Utrecht.
Andere opstapplaatsen o.a. Arnhem buiten N-H, zie aanmeldformulier.

Aankomst:
Op zaterdagmorgen tussen 9.00 – 11.00 uur komen wij aan in ons Hotel, waar we eerst genieten van een ontbijt en daarna de kamers inrichten. ’s Middags verkennen van de omgeving en het eventueel huren van de skies of langlauflatten.

Terugreis:
Op Zaterdagavond tussen 17.00 – 18.00 uur na de warme maaltijd stappen we de bus in en zijn op zondag voor 12.00 uur weer terug in Nederland. Op de vertrekdag (zaterdag) zijn er geen transfers met de touringcar mogelijk. Dit in verband met de rijtijdenwet, waaraan de chauffeur zich dient te houden.

Meld je aan door het aanmeldformulier in te vullen.

Aanmelding
Aanmelden kan door het aanmeldformulier te downloaden en op te sturen naar Stichting Sportwandelschool Hoorn/West-Friesland.