Bergwandelen Gran Paradiso 2018

gran_paradiso

12 daagse Bergwandelreis

Altijd al voor je 50e  of  60e  jaar op 4000 meter willen wandelen. Dan kan……

Eerste aanmeldingen.
Deelnemers van de trainingen Wandel Bootcamp hebben aangegeven graag mee te willen op deze prachtige bergwandelavontuur. Er is tijd genoeg om te trainen. De eerste trainingen starten in februari 2018.

Minimale aanmelding
Deze 12 daagse reis gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Er kunnen maximaal 12 deelnemers mee.

Woensdag 25 juli t/m Zondag 5 augustus 2018
Voor 2018 heeft de Sportwandelschool plannen gesmeed om in de bergen van Italië te gaan wandelen in de jachttuinen van de vroegere koningen.

Rifugio Vittorio Emanuelle
Er zijn al eerder groepjes van de Sportwandelschool in de hoogste Berghut Rifugio Vittorio Emanuelle (2800 m) en op de top van de Gran Paradiso (4061 m) beland. Om verschillende redenen gaan mensen mee. De stilte, de ongelooflijke mooie natuur op die hoogte.

Topbeklimming
Het is mogelijk om naar de Top te wandelen. Dit gebeurd onder leiding van een UIAGM gekwalificeerde Berggids. De kosten voor het inhuren van de gids is niet bij de prijs inbegrepen. De gids kost €400,00 voor 1 dag. De kosten worden verdeeld over de groepsleden, die naar boven willen.

Gezond en Fit
Om aan deze reis mee te kunnen doen, dien je te beschikken over een goede gezondheid en moet je in staat zijn een 4 daagse van 20-25 km per dag uit te kunnen lopen.

Informatie avond
In de winter van 2017-2018, wordt er een informatie en kennismakingsavond gehouden.
Van de vorige 2 reizen in de Gran Paradiso worden prachtige foto’s vertoond en ervaringen van de deelnemers uitgewisseld. Het programma wordt dan besproken.
Geef je op voor deze avond via E-mail: info@sportwandelschool.nl

De reis
Prijs: € 965,00 Inclusief: begeleiding bergwandeltochten, 11 x overnachting, waarvan 4 nachten in een hotel en 7 nachten in een berghut. 11 x ontbijt en diner. (Een keer eigen diner op de terugweg) Heen- en terugreis en eventuele transfers. Exclusief: reis-, ongevallen- en bagageverzekering (bergwandelen meeverzekeren), annuleringsverzekering. Huur stijgijzers, € 20,- per paar, minimaal één dag nodig.

Betaling
Bij inlevering van het aanmeldformulier wordt een rekening gestuurd voor de aanbetaling van de reis.
U maakt binnen acht dagen € 100,- over op ING-Iban-rekening NL28 INGB 00008 0688 49 van de Stichting Sportwandelschool Westfriesland te Hoorn o.v.v. Paradiso 18.

Heen & Terug
Net als vorige jaren rijden we met eigen auto’s. Aangezien carpooling verreweg de goedkoopste optie is, rijden we met zo weinig mogelijk auto’s naar Italië.

Aanmelden kan door het aanmeldformulier te downloaden en op te sturen naar Stichting Sportwandelschool Hoorn/West-Friesland.