Ga naar de inhoud

Revalidatie Loop

Revalidatie-wandeltrainingen.

Ook binnen de revalidatie-wandeltrainingen wordt er gebruik gemaakt van de wandelpoles.

Er wordt aandacht geschonken aan de individuele mogelijkheden van de deelnemer. Er wordt samen met hen een plan opgezet om volledig te herstellen of de restcapaciteit te verbeteren. Maar ook om aan de conditie en techniek te werken. Bij twijfel kunt u gerust bellen, om te vragen of ook u mee kan doen.

Met ingang van 2007 vallen de revalidatie wandeling onder het Project: Beweeg-mee

De revalidatiewandelingen zijn destijds met subsidie van de stichting Doen omgezet in het project Beweeg-mee. Beweeg-mee een verzamelnaam voor mensen die om wat voor redenen dan ook niet meer mee kunnen wandelen/nordicwalken met de reguliere wandelgroepen/nordicwalkinggroepen.

Mensen met een chronische aandoening of een lichamelijke beperking voelen zich prima thuis in de beweeg-mee groepen.

Omdat u gebruik maakt van speciale wandelpoles wordt uw ritme en houding tijdens het lopen verbeterd. Mensen met overgewicht ontlasten hun benen, waardoor, pijn in de gewrichten, rug- en nekklachten, verminderen. Deelnemers met andere lichamelijke beperkingen kunnen ook meedoen in deze speciale wandelgroep. De wandelingen vinden plaats onder begeleiding van gespecialiseerde trainers Nordic Walking, die affiniteit hebben met deze doelgroep. Kijk op www.Beweeg-mee.nl

 

Sportwandelschool Hoorn/West-Friesland
Houtzaagmolen 50
1622 HG Hoorn
0229 - 239447
info@sportwandelschool.nl